Dr. Kómár Gyula
praxisvezető szakállatorvos, az Állatorvostudományi Egyetem tudományos külső munkatársa


Dr. Kómár Gyula az Állatorvostudományi Egyetemen szerzett oklevelet, majd később itt, a belgyógyászat tanszéken oktatott. Szakterülete a kutya-macska belgyógyászat, azon belül kiemelten az epilepszia vizsgálatával és kezelésével foglalkozik.

A Vadaskerti Állatorvosi Ambulancia vezető szakállatorvosa és az epilepszia szakrendelés vezetője.Dr. Molnár Anikó,
kedvtelésből tartott háziállatok szakállatorvosa


2008-ban szereztem meg az első állatorvosi diplomámat az Állatorvostudományi Egyetemen.

Még gyermekkoromban elhatároztam, hogy állatorvos leszek, és ez az elhatározás végig kísérte az életemet.

Amint alkalmam nyílt a szakmával való megismerkedésre, belevágtam és már az egyetemi tanulmányaim megkezdése előtt is részt vettem a rendelői munkában, persze akkor még csak szaksegédként.

Az egyetemen töltött évek alatt folyamatosan képeztem magam, állatorvosi rendelőben dolgoztam a tanulmányaim mellett, ezzel gyakorlatot szerezve a kisállatok gyógyításában. Az egyetem elvégzése után egy rövid ideig az Anatómiai és Szövettani Tanszéken dolgoztam, kutatásokban vettem részt és gyakorlatokat tartottam.

2010-től folyamatosan praktizálok, dolgoztam kisebb rendelőkben egyedül és nagyobb klinikán, ahol részt vettem az éjjel-nappali sürgősségi ügyeletben is.

2017-től dolgozom a Vadaskerti Állatorvosi Ambulancián, itt tudtam eddig a leginkább kiteljesedni.

A magam és a rendelő életében is fontos lépés volt, amikor a második diplomámat, mint Kisállatgyógyász-klinikus szakorvos megkaptam. A folyamatos fejlődésben és képzésben hiszek, melyben a rendelő támogat engem.

Rendszeresen végzek ultrahangos vizsgálatokat, ezzel is megkönnyítve kis kedvenceink diagnosztikáját. Felszerelt műtőnkben a szükséges beavatkozásokat is én végzem.

Az állatorvoslásnak köszönhetem a kutyámat Tücsikét. Ő magyar vizsla, aki részt vesz a rendelő mindennapi életében. A belőle áradó szeretet és odafigyelés a többi kis beteg állat iránt igazán megható, akik ismerik, azok tudják, hogy miről beszélek.

Elkötelezett híve vagyok a sünöknek. Amikor hozzám kerül egy segítségre szoruló tüskés társuk, mindent megteszek értük. Ilyenkor átmenetileg minden átalakul kórházzá, menhellyé és minden a kis jövevény gyógyulását szolgálja a szabadon engedéséig.